IPv6 چیست ؟
شاید برای شما هم این سوال پیش امده باشد که IPv6 چیست ؟! سیستم آدرسدهی بر اساس پروتکل اینترنتی است (IP) که از سال 1998 بهمنظور جبران کمبود IPv4 پایهگذاری شده است. باوجود کارایی بالا و داشتن مزیتهای امنیتی نسبت به اینترنت پروتکل نسخه 4 ، اما سیر رشد آرامی را داراست. مهاجرت از IPv4 به IPv6، به آهستگی در حال وقوع است.
وستا سرور با ابزارهای روزآمد؛ سیاستهای امنیتی استاندارد؛ سختافزارهای امنیتی برتر؛ حداکثر امنیت را برای شما به ارمغان میآورد.
IP چیست ؟
یکی از اصطلاحات پایهی دنیای دیجیتال که همهی ما بارها آنرا شنیدهایم آدرس IP است.
IP مخفف Internet Protocol است و کد یا آدرسی است که به دستگاههای متصل به اینترنت اختصاص داده میشود.
البته بدون دانستن معنای IP هم کار ما در اینترنت راه میافتد و بسیاری از کسانی که از اینترنت استفاده میکنند، ممکن است مفهوم آن را به درستی ندانند.
هر آدرس ip از 4 بخش یا Octet تشکیل شده. این IPها مجموعا از 32 بیت تشکیل می شود و IPv4 نام دارد. IPv6 دارای 128 بیت طول آدرس می باشد و دامنه گسترده ای از Ip ها را پشتیبانی می کند.
معرفی IPv6
آخرین نسخه از پروتکل اینترنتی است. این پروتکل طراحیشده است تا از آن برای ایجاد ارتباط بین سیستمهای متصلبههم برای ارسال بستهها تحت شبکه و شناسایی دستگاهها استفاده شود.IPv6 به گونه ای طراحی شده است تا علاوه بر فراهم نمودن یک محیط همگرا، شرایط استفاده از صوت، تصویر و سرویس های داده را روی شبکه با زیرساخت ip فراهم نماید. بدین منظور امکانات و پتانسیل های پیش رفته ای در ip ورژن 6 پیش بینی شده است.
این نوع ip به نحوی است که در فاز انتقال کامل از IPv4 به IPv6، حضور هر دو نوع ip در کنار هم امکان پذیر باشد و این انتقال کم کم و در طی سال ها به صورت کامل انجام گیرد.
هر دستگاهی که از اینترنت استفاده میکند، بهوسیلهی IP شناسایی میشود. همان طور که برای ارسال نامه نیاز به اسم خیابان و کد پستی آن فرد دارید، در اینترنت برای ارسال بسته به IP آن دستگاه نیاز داریم.
آدرس دهی در IPv6
IPv6 تغییرات عمده ای نسبت به IPv4 دارد. IPv4 از ساختار آدرس دهی 32 بیتی استفاده می کند در حالی که IPv6 از ساختار آدرس دهی 128 بیتی استفاده می کند. این تغییر می تواند 2 به توان 128 آدرس یکتا را ارائه دهد . این میزان آدرس IP، پیشرفت بسیار زیادی را نسبت به تعداد آدرس IP که IPv4 ارائه می کند(2 به توان 32) دارد.
آدرس IPv6 به 8 قسمت 16 بیتی که هر قسمت ارقامی در مبنای 16 هستند و با (:) از هم جدا می شوند تقسیم میشود. مانند:
65b3:b834:45a3:0000:0000:762e:0270:5224
توجه کنید این آدرس ها نسبت به بزگی حروف حساس نیستند.
صفر های سمت چپ هر بخش را میتوان حذف کرد.
بخش هایی که پشت سر هم صفر هستند را میتوان به صورت (::) خلاصه نویسی کرد (روی هر آدرس فقط یک بار می توان این کار را کرد).
در ساختار آدرس دهی IPv6 ؛ 3 نوع آدرس وجود دارد :
Unicast: آدرس Unicast برای ارتباطات یک به یک استفاده می شود.
Multicast: آدرس Multicast برای ارسال data به سیستم های مختلف در یک لحظه استفاده می شود. آدرس های Multicast با پیشوند FF01 شروع می شوند. برای مثال FF01::1 برای ارسال اطلاعات به تمام node ها در شبکه استفاده می شود ، در حالی که FF01::2 برای ارسال اطلاعات به تمام روترهای داخل شبکه استفاده می شود.
Anycast: آدرس Anycast برای گروهی از سیستم ها که سرویسی را ارائه می کنند استفاده می شود.
توجه کنید که آدرس broadcast در IPv6 وجود ندارد.
مزایای IPv6
یکی از مزیت های IPv6 قابلیت auto configuration است ، که در آن سیستم یک آدرس IPv6 برای خود انتخاب می کند ، سپس با ارسال پیام neighbor solicitation به آن آدرس بررسی میکند که این آدرس در شبکه برای سیستم دیگری استفاده نشده باشد. اگر این آدرس توسط سیستم دیگری استفاده شده باشد ، به پیام جواب می دهد و سیستمی که قصد انتخاب آدرس را داشت متوجه می شود که از آن آدرس نمی تواند استفاده کند. قابل ذکر است احتمال اینکه یک آدرس به دو سیستم اختصاص داده شود خیلی کم است چون مک آدرس سیستم ها در آدرس دهی auto configuration استفاده می شود.از دیگر مزایای اینIP دارای مسیریابی چند مرحله با کیفیت بهتر از قبل است . فرمت Simpler Header ، مسیریابی ساده تر و کارامدتر،کیفیت واقعی خدمات (Qos)،مبتنی بر authentication (تاییدیه اعتبار) و privacy support (پشتیبانی از حریم خصوصی) ،دارای گزینه های قابل انعطاف ،مدیریت ساده تر .
تفاوت ipv4 با ipv6
از تفاوت های این دو IP میتوان به زیاد شدن فضای آدرس دهی در IP ورژن 6 ، پیکربندی اتوماتیک در IP ورژن 6 ، امنیت اجباری در IP ورژن 6
وجود Extension Header در IP ورژن 6 اشاره کرد .
میزبانی حرفه ای و مطمئن ، با سرویس های میزبانی وستا سرور با خیال راحت به توسعه کسب و کارتان بپردازید.