dns چیست به زبان ساده اما کاربردی

dns چیست به زبان ساده اما کاربردی

بعد از گسترش یافتن اینترنت و زیاد شدن وب سایت‌ها روش‌هایی برای ذخیره نام و IP وب سایت ها ارائه شد. اولین بار فردی به نام الیزابت فینلر فایلی به نام host.txt که حاوی نام وب سایت ‌ها و آدرس آی پی آن‌ها بود را ایجاد کرد. بعد از آن پل مک پتریس سیستمی برای این منظور ایجاد کرد که اساس کار DNS امروزی را تشکیل می‌دهد. آشنایی با dns برای صاحبان کسب و کارها امری بسیار ضروریست . زیرا dns پل ارتباطی بین هاست و دامنه می باشد و در صورت عدم ست و نشر آن اطلاعات سایت در دسترس کاربران اینترنتی قرار نمیگیرد.

dnsچیست

dns چیست؟

این واژه مخفف عبارت Domain Name System می باشد. DNS در فارسی به معنی سامانه نام دامنه  است.DNS  سرویسی در دنیای شبکه است که برای تبدیل آدرس های IP به نام و یا برعکس به کار می‌رود.

به تعبیری شبیه دفترچه تلفن آنلاینی است که شما را برای اتصال به مخاطب مورد نظرتان هدایت می کند. در دفترچه های تلفن، نام افراد و اطلاعات افراد درج می شود که شما می توانید با جستجوی نام افراد در این دفترچه به اطلاعات مورد نظر آنها دسترسی پیدا کنید. دی ان اس، فهرست توزیع شده‌ ای است که نام دامنه قابل خواندن توسط انسان مانند www.vestaserver.com  را به اعداد خوانا برای کامپیوترها یعنی همان IP آدرس  تبدیل می‌ کند تا اطلاعات به درستی در مرورگر ها نمایش داده شوند.

dns server چیست؟

DNS سرور یک دیتابیس بزرگ است که شامل مجموعه ای از دامین ها و IP های مرتبط می باشد.dns سرور های زیادی در شرکت های هاستینگ و سازمانها وجود دارد. این سرور دی ان اس ها با یکدیگر در ارتباط هستند.DNS Server ها در یک سلسله مراتب سامان‌دهی شده و فعالیت می‌کنند. در بالاترین رده این سلسله مراتب، اینترنت دارای 13 سرور اصلی یا ریشه (Root Servers) است که به دلیل نقش عمده، دیتابیس کامل و عملکرد جامعشان معروف می‌باشند. مالکیت این سرورها نزد کمپانی‌های معروف و مستقل از یکدیگر است. دی‌ان‌اس سرورها از طریق شبکه‌های خصوصی با یکدیگر در ارتباط هستند. DNS سرور سیستمی دارای دیتابیسی جامع است.

 

به دنبال میزبانی حرفه ای و مطمئن هستید؟

با سرویس های میزبانی وستا سرور با خیال راحت به توسعه کسب و کارتان بپردازید.

انواع DNS Server

DNS recursor

اولین سروری است که جهت دریافت درخواست ها از سیستم های کاربران، از طریق برنامه هایی مانند مرورگرهای وب، برنامه ریزی شده است.

Root nameserver

این سرور به اولین قدم در ترجمه نام دامنه قابل خواندن توسط انسان به آدرس آی پی می باشد. البته زمانی که IP مورد نظر در DNS recursor پیدا نشود. کار این سرور ارجاع درخواست به سرور مروبط به پسوند مرتبط با دامنه (.com, .ir, .org و….) است

TLD nameserver

این سرور مسئول ترجمه پسوند دامنه و ارجاع باقی نام دامنه به سرور مربوط به ادامه نام دامنه است.

Authoritative nameserver

آخرین مرحله جستجو را انجام می دهد. در صورتی که authoritative nameserver به سابقه ی درخواستی دسترسی پیدا کند، آدرس آی پی را برای hostname درخواستی، به DNS Recursor  که درخواست اولیه را صادر کرده، بر می گرداند.

کاربرد دی ان اس

رکورد های DNS

رکوردهای DNS دربردانده‌ی اطلاعاتی ضروری درباره‌ی نام دامنه هستند. به کمک این رکوردها، DNS می‌تواند دسترسی به یک وب‌سایت یا یک وب‌سرویس را فراهم کند.

 A Record

این رکورد، در بر دارنده نام دامنه و آدرس IPv4 متناظر با آن است.

AAAA Record

همانند A Record است، با این تفاوت که IPv6 یک دامنه را نگه می‌دارد.

CNAME Record

با استفاده از این رکورد یک نام دامنه را می‌توان به نام دامنه‌ای دیگر نگاشت کرد.

TXT Record

NS Record

این رکورد در بر‌گیرنده DNS server است که می‌تواند به درخواست‌های DNS مربوط به یک دامنه‌ی خاص و بعضی زیر‌دامنه‌های آن پاسخ بدهد.

SOA Record

این رکورد هم مانند NS Record است و اطلاعاتی درباره‌ی DNS zone می‌دهد. اطلاعاتی مانند DNS معتبر این zone، اطلاعات تماس admin دامنه، شماره سریال دامنه و … در این رکورد نگه‌داری می‌شوند.

MX Record

این رکورد، mail server دریافت‌کننده‌ی ایمیل‌های دامنه‌ را نگه می‌دارد.

مراحل جستجوی DNS برای سرچ یک وبسایت

  1. در گام اول کاربر example.com را در مرورگر خود تایپ میکند و درخواست کاربر به یک سرور دی ان اس می رسد.
  2. بعد از رسیدن به سرور دی ان اس نام ریشه یا همان . را بررسی و جست و جو می کند تا مشخص شود که برای چه پسوندی باید ارسال شود.
  3. سپس با توجه به بررسی های سرور قبلی به سرور پسوند درخواستی ارسال می شود. در اینجا منظور از سرور اصلی پسوند آدرس سایتی است که شما درخواست کرده اید. برای مثال اگر vestaserver.com را جستجو کرده باشید به سرور com. ارسال می شود یا ir. یا هر پسوند دیگری
  4. سرور com. درخواست را جواب میدهد.
  5. سپس آدرس آی پی vestaserver.com  به سرور اصلی برگردانده می شود.
  6. و بعد از آن آدرس آی پی سایت درخواست شده به سرور اصلی ارسال می شود.

ارسال پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.