ایمیل اسپم چیست ؟ و راه های اصلی جهت مقابله با آن

ایمیل اسپم چیست ؟ و راه های اصلی جهت مقابله با آن

ایمیل اسپم  یک ایمیل بدون در خواست گیرنده است که به صورت همگانی برای افراد زیادی ارسال میشود.

سوءاستفاده از ابزارهای الکترونیکی مانند: ایمیل، مسنجر، گروه‌های خبری ایمیلی، فاکس، پیام کوتاه و… برای ارسال پیام به تعداد زیاد و به صورت ناخواسته اسپم می‌گویند. 

ایمیل های Spam ، ایمیل هایی با مقصد نامشخص و آدرس های نامفهوم می باشند که صرفاً جهت سوء استفاده از سرویس هاست شما و از طریق ضعف امنیتی کد های سایت و یا سیستم مدیریت محتوای شما بدون اینکه متوجه ارسال این ایمیل ها از طریق سایت خود شوید برای افردای که در لیست ایمیل شما ثبت نام نکرده اند ارسال می گردند. 

در تمامی دیتاسنتر های مشهور دنیا ، Spam و ارسال هرزنامه برخلاف قوانین شرکت ها می باشد و تمامی شرکت ها با این مشکل به طور جدی برخورد می کنند. عدم توجه به ارسال ایمیل Spam از طریق یک سرور نه تنها امنیت سرور مذکور را به خطر می اندازد بلکه می تواند باعث مسدود شدن سرور به دلیل عدم رعایت قوانین از سمت دیتاسنتر گردد. 

spam

ایمیل های Spam معمولا به آدرس های نامفهوم و نامشخص مانند gfvujhfyhf@doamin.com ارسال می گردند که هدف مشخصی ندارند و یا جهت سوء استفاده از اطلاعات استفاده می شوند. 

راه های مقابله با ایمیل اسپم:

 

1-همواره اسکریپت و سیستم مدیریت محتوای سایت خود را بروزرسانی و به آخرین نسخه ارتقا دهید . سیستم های قدیمی و بروز نشده طعمه ی بسیار مطلوبی برای اسپمر ها جهت سوء استفاده و ارسال هرزنامه می باشند. 

برای آدرس های ایمیل ساخته شده در هاست و سایت خود ، رمزعبور های ترکیبی و قدرتمند انتخاب کنید . 

2-پسورد های ترکیبی توسط اسپمر ها به راحتی قابل حدس نمی باشند. پسورد ایمن از نظر علمی پسوردی می باشد که شامل حروف بزرگ و کوچک ، کاراکتر های خاص به همراه اعداد باشد . برای مثال پسورد ali1234 پسوردی نا امن می باشد و این نوع پسورد ها توسط اسپمر ها کرک شده و شناسایی می گردند و اسپمر با استفاده از آن وارد آدرس ایمیل شما شده و از آن طریق اقدام به ارسال هرزنامه می نماید. پسورد زیر نمونه ی یک پسورد امن و Secure می باشد : 

MizbanFa**%94 

(همانطور که در پسورد بالا مشاهده میکنید، پسورد شامل حروف بزرگ،کوچک، کاراکتر های خاص و همچنین عدد می باشد) این نوع پسورد ها اسپمر ها را گیج کرده و به راحتی شناسایی نمی شوند. 

3-عدم استفاده از افزونه های غیر معتبر که از منابع نامشخص و متفرقه تهیه می شوند . 

سیستم های مدیریت محتوای مشهور مانند جوملا و وردپرس دارای افزونه ها (Plugin) و امکانات جانبی بسیار زیادی می باشند که قابلیت های نرم افزاری این CMS ها را افزایش می دهند. گاهاً افزونه های موجود به صورت رایگان دراینترنت حاوی کد های مخرب و یا فرم های ارسال ایمیل می باشند که طعمه ی مناسبی برای هکر ها و اسپمر ها هستند. لذا از این رو انتخاب افزونه ی مناسب و مورد اعتماد که از منبعی موثق دانلود شود مهم ترین قدم در استفاده از این سیستم های مدیریت محتوا می باشد. افزونه های متفرقه با منبع نامشخص امنیت وب سایت شما را به طور جدی به خطر خواهند انداخت. 

4-ایمن سازی فرم های ارسال ایمیل : 

توجه داشته باشید فرم هایی که از آن برای ارسال ایمیل استفاده می شوند باید مانند بخش های دیگر یک وب سایت دارای امنیت کافی باشند . معمولا این فرم ها در بخش هایی از سایت با عناوین «تماس با ما» ، «ارتباط با ما» و … مشاهده می گردند. همچنین برخی از اسکریپت ها دارای فرم های ایمیل مخفی هستند که توسط شما قابل مشاهده نمی باشد. اسپمر ها به راحتی فرم های ایمیل نا امن را شناسایی کرده و دور می زنند و از طریق آن ها جهت ارسال هرزنامه استفاده می کنند. یکی از راه های ایمن سازی فرم های ارسال ایمیل، استفاده از کد تصدیق (Captcha) می باشد که باعث تشخیص اسپمر از کاربر واقعی می گردد. این کد ها در واقع تصویری را در خروجی فرم به کاربر نمایش می دهند و تا زمانیکه کاربر علائم موجود در تصویر مذکور را در کادر مربوطه وارد نکرده است ، فرم تایید (Validate) نمی گردد. لذا برنامه نویس ها در نوشتن کد های فرم ارسال ایمیل از این قابلیت استفاده می کنند و ما نیز به شدت پیشنهاد می کنیم شما هم از این قابلیت امنیتی جهت تایید Email Form های خود استفاده نمایید. 

 

 

 

ارسال پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.