آموزش رفع خطای syntax error در وردپرس
گاهی اوقات ممکن است هنگامی که دارید قالب یا افزونه یا خود وردپرس را بروز رسانی می کنید با خطای syntax error در وردپرس روبرو شده باشید یا حتی ممکن است در هنگام اعمال تغییرات خود در وردپرس، با آن مواجه شده باشید.
اما علت بروز خطای syntax error در وردپرس چیست؟
زمانی که از طرف افزونهها، قالب یا حتی از طرف خود وردپرس، اختلال و ناهماهنگی در کدنویسی وردپرس ایجاد می شود، به دلیل ایجاد همین ناهماهنگی و قرار نگرفتن کد ها در جای مناسب خودشان، خطای syntax error در وردپرس رخ می دهد.
وستا سرور در این مقاله، قصد دارد به آموزش رفع خطای syntax error در وردپرس را بپردازد.
اما دقت کنید که رفع این خطا نیازمند آشنایی شما با کدنویسی و دانش تخصصی آن است، که باید با ویرایش فایل و یا شناسایی عاملی که باعث بروز این خطا شده است مشکل را برطرف کنید.
بنابراین اگر دانشی در این زمینه ندارید حتما رفع این مشکل را به یک متخصص وردپرس بسپارید.
آموزش رفع خطای syntax error در وردپرس
دقت کنید که قبل از هر چیزی، برای رفع این مشکل، لازم است که شما اول بتوانید خطای syntax error در وردپرس را بررسی، تجزیه و تحلیل کنید.
این خطا به همراه خود، یک راهنما دارد که شما می توانید کمی در مورد آن آگاهی کسب کنید.
در ادامه قرار است اجزای مختلف یک خطای syntax error را معرفی کنیم تا شما بتوانید در صورت بروز این خطا، خطای مورد نظر را تجزیه و تحلیل و سپس رفع کنید پس ما همراه باشید.
نمونه ای از خطای syntax error را در تصویر مشاهده می کنید که شامل اجزائی به شرح زیر است:
Parse Error :
این پیغام خطا نشان می دهد که قرار نگرفتن برخی کدها و دستورات در جای مناسب خودشان، باعث به هم ریختگی نظم سایت شده و در نتیجه این خطا رخ داده.
Unexpected :
نمایش کلمه unexpected در خطا نشان دهنده این است که شما در ترتیب کدنویسی و شروع و پایان کدهایتان دچار اشتباه شده اید.
مثلا ممکن است شما بخواهید در کدهای خودتان، از دستور if استفاده کنید.
استفاده از دستور if به این صورت است که ابتدا خود if قرار می گیرد و بعد از آن، یک پرانتز باز و بسته بصورت ()if قرار می گیرد.
حال اگر شما در کدهای خود، یکی از این پرانتزها را جا بیندازید یا اینکه طور دیگری این دستور را بکار ببرید با خطای syntax error مواجه خواهید شد.
آدرس فایل :
در ادامه ی پیغام خطا، مسیری نشان داده شده است، که نشان می دهد کدام فایل باعث ایجاد این خطا شده است. که شما براحتی می توانید به آن فایل جهت رفع خطا، مراجعه کنید.
شماره خط :
آخرین قسمت هم نشان دهنده ی شماره خط دستوری از آن فایل است که خطا در آن خط رخ داده است.
بنابراین تا الان توانستید از طریق پیغام خطای Syntax Error، متوجه شوید که دلیل بروز خطا چه چیز و کجا بوده، اما برای رفع این خطا باید به فایلی که مسیرش در پیغام خطا نشان داده شده بود، مراجعه کنید.
که در این مثال باید به مسیر home/demo/wp-content/themes/something-fishy بروید و فایل functions.php را پیدا کنید و سپس با کلیک راست روی آن، گزینه EDIT را انتخاب نمایید. با رفتن به شماره خطی که در پیغام خطا ذکر شده، کدهای آن خط را بررسی کنید.
که در این مثال باید به خط 230 این کد بروید و کدهای این خط را بررسی کنید که ببینید اشکال برنامه نویسی در این خط چه بوده و سپس آن را رفع کنید.
غیرفعال کردن افزونه یا قالب وردپرس
گاهی اوقات بروز این خطا بدلیل نصب یا بروزرسانی افزونه یا قالب در وردپرس بوجود می آید.
یعنی نصب یا بروزرسانی افزونه یا قالب باعث ایجاد اختلال با سایت می شود.
که در این صورت باید افزونه یا قالبی که ایجاد اختلال کرده را غیر فعال نمائید و ببینید که مشکلی که بوجود میاد از کجا نشات می گیرد تا رفعش کنید.
به علت بروز خطای syntax error، نمی توانید افزونه یا قالب را از طریق پیشخوان وردپرس غیر فعال کنید.
بنابراین مراحل زیر را پیش گیرید:
1- وارد پنل هاست خود شوید و بعد از قسمت files، به File Manager وارد شوید.
۲- در دایرکتوری public_html، وارد پوشه wp-content شوید و سپس اگر افزونه باعث ایجاد اختلال شده، به پوشه plugins مراجعه کنید ولی اگر قالب اختلال ایجاد کرده، در این مسیر به پوشه ی thems مراجعه کنید.
3- در پوشه ی plugins، پوشه های مربوط به افزونهها قرار دارند و در پوشه ی thems، پوشه های مربوط به قالب ها قرار گرفته اند.
برای غیرفعال کردن افزونه موردنظرتان، تنها کافی است، نام پوشه آن را تغییر دهید.
همچنین برای غیرفعال کردن قالب مورد نظرتان، تنها کافی است، نام پوشه ی آن را تغییر دهید.
بنابراین ابتدا پوشه افزونه یا قالبی که بعد از نصب یا آپدیت آن، خطای syntax error در وردپرس بوجود آمد، را پیدا کنید و روی آن کلیک راست کنید و گزینه rename را انتخاب و نام پوشه افزونه یا پوشه ی قالب را به اسم دیگری تغییر دهید و بعد روی save کلیک کنید.
می بینید که نام پوشه تغییر می کند و افزونه یا قالب غیرفعال می شود و سایت در دسترس قرار می گیرد.
حرف آخر
وستا سرور در این مقاله، به ارائه نحوه رفع خطای syntax error در وردپرس و معرفی راهکاری برای رفع این خطا پرداخته است.
اما همانطور که گفته شد رفع این خطا نیازمند دانش تخصصی شماست، که باید با ویرایش فایل و یا شناسایی عاملی که باعث بروز این خطا شده است مشکل را برطرف کنید.
اما اگر دانشی در این زمینه ندارید حتما رفع این مشکل را به یک متخصص وردپرس بسپارید.